Tuesday, March 24, 2009

James Hansen på Norsk Taijisenter

Den anerkjente klimaeksperten James Hansen, leder for NASA Goddard Institute, og hans kone besøkte 16. mars Norsk Taiji Senter (NTS). De var i Oslo i forbindelse med et åpent møte om klimatrusselen i Cristiania Teater, initiert av kulturtolk Bjørn Christian Nørbeck, arrangert av Reflex i samarbeid med Polyteknisk forening og Vitenskapsakademiet. (Se opptaket fra møtet her.)
Før møtet benyttet de anledningen til å besøke Norsk Taiji Senter og delta på en forberedende sermoni med sjaman Fabio Maia Sales fra den brasilianske regnskogen, en kjær venn av Pamela Hiley og NTS.

Fabio Maia Sales kommenterte den gode energien på Norsk Taiji Senter. Han snakket om skogfolket i Amasonas som han kommer fra, og hvor viktig det det er å ta vare på miljøet siden alt vi trenger for å leve kommer fra naturen, til og med tankene våre. Fabio ledet en kraftfulle sermoni, som ble avsluttet med overrekking av gaver. James' kone fikk et armbånd av Fabio med tradisjonelt mønster fra hans folk og han tok av seg hodebåndet sitt og "kronet" Pamela med det. James Hansen fikk med seg en gruvelykt fra Pamela som kommer fra kullgraverslekt med oppfordringen "No More Coal!" og hun ovverrakte Fabio en krystall fra NTS.

Gjestene satt ned sammen med oss og drakk en kopp te og fikk en bit kake fra Amasonas før de gikk samlet til møtet i Christiania teater.

Etter møtet kom de tilbake til en avsluttende sermoni på Norsk Taiji Senter.