Saturday, September 11, 2010

Norsk taijisenter - aktiviteter på Oslo Kulturnatt En unik begivenhet

Taiji og Qigong – Tibetansk Sandmandala – Aboriginal elder Uncle Bob Randall

Alt dette skjer på Norsk Taiji Senter, Havnelageret, Langkaia 1, Fredag 24. september kl. 19:00 til 23:00, under Oslo Kulturnatt. Besøk oss under denne begivenheten i Norge og for Oslo Kulturnatt. Ta med venner og bekjente for en unik opplevelse.

Taijiquan er en tusen år gammel kampkunst som gir styrke, fleksibilitet og hurtighet. Myke og harmoniske bevegelser gir ro i kropp og sinn. I taijiquan møtes harde angrep med mykt forsvar.

Norsk Taiji Senter har i år flyttet inn i nye lokaler i Havnelageret i Bjørvika. Vi holder åpent hus på Oslo Kulturnatt med introduksjon til Taijiquan og Qigong, med mulighet for å prøve litt selv.

Torsdag 23. – søndag 26. september har Norsk Taiji Senter besøk av 8 Tibetansk-buddhistiske munker fra Butan som skal lage en mandala av farget sand i foajeen til Havnelageret i Bjørvika. Mandalaen de skal lage er en Hvit Tara Sand-mandala, som senere ødelegges i en spesiell seremoni og ofres i havet utenfor som en velsignelse for hele området.

På Oslo Kulturnatt fredag 24. september vil det være mulig å følge arbeidet med sandmandalaen inne fra Norsk Taiji Senters lokaler. Kl 20:00 blir det holdt en introduksjon fra munkene om hva en mandala er og hva ritualet betyr.

Det vil også bli mulig til å treffe Uncle Bob Randall, Aboriginal elder fra Australia, tradisjonell eier av Uluru (Ayers Rock) og tidligere Indigenous Person of the Year på Norsk Taiji Senter under Oslo kulturnatt. Han formidler urfolkets visdom om Kanyini, sammenheng, basert på fire grunnverdier som gjennomsyrer alle aspekter av våre liv. Hvordan leve i enhet, med omsorg og ansvar for alt som er vårt – ikke bare mitt.

Det blir servert snacks og te. Velkommen innom!